Plac Św. Katarzyny 8, 87-100 Toruń

tel. stacjonarny 56-657-74-90 | 56-657-74-51
tel. kom. 500 675 764

Kwalifikacje wyodrębnione w zawodzie

Oznaczenie i nazwa kwalifikacji Czas trwania
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 2,5 semestru

O kwalifikacji HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań

Kwalifikacja skierowana jest do osób ceniących wysokiej jakości sztukę kulinarną oraz pragnących zdobyć solidną wiedzę z gastronomii. Po ukończeniu kursu zdobędziesz zawód kucharza, który umożliwi Ci pracę w hotelach, restauracjach oraz wielu publicznych miejscach żywienia. Z tym zawodem bez problemu odnajdziesz się na rynku pracy.

Przykładowe przedmioty

  1. Technologia gastronomiczna.
  2. Język angielski zawodowy.
  3. Bezpieczeństwo i higiena pracy.
  4. Wyposażenie techniczne.
  5. Pracownia gastronomiczna.

Przykładowe umiejętności

  1. Sporządzanie potraw i napojów z użyciem nowoczesnych metod i technik kulinarnych.
  2. Dekorowanie potraw i napojów zgodnie z nowymi trendami.
  3. Organizowanie produkcji gastronomicznej.
  4. Zestawianie posiłków z uwzględnieniem zasad odżywiania.
  5. Dokonywanie oceny surowców i wyrobów kulinarnych.

Dla kandydatów do szkoły

Osoby które chcą zapisać się na semestr wyższy proszone są o kontakt z sekretariatem.

Projekty unijne EFS

Centrum Kształcenia Ustawicznego w Toruniu z powodzeniem realizuje liczne projekty współfinansowane przez Unię Europejską związane z promowaniem kształcenia ustawicznego, zawodowego, praktyk zawodowych.

Czytaj więcej...


Współpraca